Tarieven

Tarieven

De tarieven voor orthodontie worden landelijk door de overheid vastgesteld (NZa).  Voor iedereen maken wij een persoonlijke kostenbegroting. Deze wordt voor de behandeling met u besproken.

Facturatie

Wij  besteden onze facturatie uit aan Anders Medical Factoring, dit betekent dat uw nota’s door AndersMF worden verstuurd. Waar mogelijk dienen zij uw declaratie eerst in bij de zorgverzekeraar die bij ons bekend is. Wanneer uw verzekeraar direct aan hen kan uitkeren dan ontvangt u alleen een declaratie van het eventueel onverzekerde gedeelte. Wordt alles vergoed, dan ontvangt u geen declaratie van AndersMF maar een melding/afrekening van uw verzekeraar.

Op een aantal manieren kan AndersMF u met de verwerking van uw declaraties behulpzaam zijn. AndersMF heeft een website www.mijnAndersnota.nl hier kunt u terecht met vragen over uw ontvangen declaraties.

Verzekeringen

Elke verzekeraar heeft diverse aanvullende pakketten waarin orthodontie is opgenomen. Voor een overzicht kunt u kijken op www.vergelijkmondzorg.nl/orthodontie

De Consumentenbond is dit jaar weer druk bezig geweest om alle nieuwe wijzigingen binnen de zorgverzekeringen in kaart te brengen.

Door middel van de vernieuwde zorgvergelijker kan de consument per module een vergelijking maken, waardoor het voor iedereen gemakkelijk is om gericht op de behoeften, een juiste verzekering te vinden. De zorgvergelijker is gratis en voor iedereen te gebruiken!

Klik hier voor de module van orthodontie.